Åpenhetsloven og aktsomhetsvurderinger

Formålet til Åpenhetsloven er å fremme virksomheters respekt for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Her får du informasjon om hvordan vi jobber med dette.

Åpenhetsloven er en ny lov som gjelder fra 1. juli 2022. Den omfatter alle større norske selskaper, og innebærer at man som produsent har ansvaret for å holde oversikt over egen leverandørkjede for å avdekke og unngå risiko for – og brudd på – menneskerettighetene. Dette gjøres gjennom regelmessige aktsomhetsvurderinger.

Ved forespørsel skal alle norske produsenter kunne gi informasjon om hvordan de overvåker risiko, samt kunne svare på andre spørsmål om sin leverandørkjede. Det betyr at du kan sende oss spørsmål om vår produksjon relatert til arbeidet med menneskerettigheter og anstendig arbeid, og etter loven forvente å få et svar. Har du spørsmål om disse temaene, kontakt vår forbrukerservice.

OHPC har vært medlem av Etisk Handel siden 2005, og vi bruker blant annet deres verktøy og ressurser for aktsomhetsvurderinger. Vi leverer årlig en medlemsrapport som er offentlig tilgjengelig på Etisk Handels hjemmeside og kan lastes ned under punktet «Orkla Home & Personal Care». I tillegg finnes mye informasjon i Orklas års- og bærekraftsrapport og på konsernets hjemmeside. Fra 2023 vil vi også rapportere årlig inn til Forbrukerrådet.

Blenda Sensitiv på vaskerom. FOTO (1)
Blenda

Utviklet for sensitiv hud

Blenda Sensitiv er et vaskemiddel som er fri for både parfyme og fargestoffer, og er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Pulver-variantene er dessuten miljømerket med Svanen.

Lær mer om Blenda