De beste rådene for å fjerne rødbetflekker

Å fjerne rødbetflekker kan være vrient. Her er tipsene om hvordan du best får det til.

Rødbetsflekker på hvit t-skjorte.

Å fjerne rødbetflekker er ikke like lett som å spise denne fargesterke grønnsaken. Pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte – ja, rødbeter kan brukes på svært mange vis ifølge Bama, og de er rike på viktige næringsstoffer.

For å unngå at flekkene setter seg i klærne, bør du starte flekkfjerningen med det samme. Ekspertenes første bud for å fjerne rødbetflekker, er nemlig å ta dem så fort som mulig og før de rekker å tørke inn.

Dersom du ikke befinner deg i nærheten av en vaskemaskin, kan du ta av plagget skylle gjennom flekken med så varmt vann som tekstilen tåler. En fersk rødbetflekk vil da ofte gå bort. Eventuelt kan du påføre litt Zalo eller Blenda Sensitiv flytende på flekken før du skyller.

Fjerne rødbetflekker i vaskemaskinen

Når du skal vaske bort rødbetfjekker i vaskemaskin, bør du følge disse stegene:

  • Forbehandle flekken med litt flytende vaskemiddel før du legger det i maskinen. Du gjør dette ved å påføre litt flytende Blenda Sensitiv rett på flekken og la det virke i inntil en halv time. På silke og ull anbefaler vi at du bruker Milo i stedet.
  • Velg et vaskeprogram med så høy temperatur som mulig. Hvis plagget tåler 50–60 grader, er sjansen for å fjerne rødbetflekken mye høyere.
  • Et vaskepulver med blekemiddel, som Blenda Sensitiv Hvitt, øker sjansen for å fjerne flekken.
Vaske med blenda hvitt vaskepulver. FOTO
FOTO: Blenda Sensitiv Hvitt vaskepulver – perfekt til hvitt og lyst tøy.

Hvis flekken sitter på et farget plagg , må du vurdere hvorvidt du tar sjansen på å bruke blekemiddel. Også resten av fargen kan jo bli bleket noe. Du kan eventuelt forsøke å vaske plagget med et vaskemiddel for farget tøy først, og eventuelt vaske det med blekemiddel senere hvis flekken ikke gikk bort.

Har du andre flekker på klærne som må vaskes? Sjekk ut flekkbiblioteket vårt med mange gode tips til flekkfjerning.

Flere vasketips fra Blenda: