Hvordan fjerne blåbærflekker?

Noen flekker er mer krevende enn andre, og blåbærflekker kan være vanskeligere å få vekk. Men det er slett ikke umulig! Så, hvordan fjerne blåbærflekker? Her får du gode tips for en av høstens vanligste flekker.

Blåbær plukket i en bøtte.

Har du fått blåbærflekker på klærne etter en tur i skogen? De fargesterke bærene er små vitaminbomber, kjent for sitt høye innhold av antioksidanter. Men du er kanskje også kjent med av blåbær kan etterlate flekker på klærne som er vanskelige å få bort. Derfor er det viktig å påpeke at på denne type flekk er det veldig viktig å vaske så fort som mulig.

Jo fortere du setter i gang – desto større er sjansen for at du klarer å få vekk flekken. Har du ikke umiddelbar tilgang til vaskemaskin, kan det være lurt å skylle gjennom flekken med lunkent vann til du ser at den gradvis slipper.

3 gode tips for å fjerne blåbærflekker:

  1. Forbehandle flekken med for eksempel flytende Blenda Sensitiv. Hell på, trykk godt inn i stoffet og la virke i cirka 30 minutter før vask.
  2. Bruk vaskemiddel med blekemiddel (dersom tøyet er lyst/hvitt) – eksempelvis Blenda Sensitiv Hvitt vaskepulver. Vaskemiddelet er spesielt utviklet for sensitiv hud og er anbefalt av Asthma Allergy Nordic.
  3. Vask på så høy temperatur som plagget tåler. Hvilken temperatur dette er, finner du i plaggets vaskeanvisning. Husk at jo høyere temperatur – desto større sjanse for at flekken blir borte.

Fjerne blåbærflekker fra silke og ull

Har du fått flekk på silke og ull er fremgangsmåten litt annerledes – det skal nemlig vaskes med spesialvaskemiddelet Milo. Spyl flekken med så varmt vann som tekstilen tåler. Vask deretter med Milo. Vanskelige flekker kan fjernes ved å helle litt flytende Milo direkte på flekken og la det virke omtrent en halvtime. Vask deretter som vanlig i maskinen med Milo på så høy temperatur som tekstilen tåler.

Har du andre flekker på klær som du er usikker på hvordan du skal fjerne? Sjekk ut vårt store flekkbibliotek for gode tips og triks til flekkfjerning.

Flere vasketips fra Blenda: