Sensitiv hud? Da bør du velge parfymefritt vaskemiddel

Sensitiv hud er ofte særlig følsom for parfyme og andre irriterende stoffer i vaskemidler. Ved å bruke et mildt vaskemiddel uten parfyme, kan du slippe unna kløe og plage.

Vaske med blenda hvitt vaskepulver. FOTO
FOTO: Blenda Sensitiv Hvitt vaskepulver – perfekt til hvitt og lyst tøy.

Hva er sensitiv hud?

Alle kan i perioder oppleve sensitiv hud, da som en sensitivisert hudtilstand. Typisk skjer dette i stressende perioder, i forbindelse med sykdom eller om huden har blitt tørr på grunn av klima. Medfødt sensitiv hud er heldigvis sjelden, og rammer ofte dem som også sliter med allergi, eksem og andre hudsykdommer. Dersom du mistenker at du har ømfintlig hud på grunn av allergi, bør du oppsøke lege for å få videre hjelp.

Sensitiv hud kan reagere på ytre faktorer (for eksempel klima, hudpleieprodukter eller parfyme) eller indre faktorer (for eksempel stress eller kosthold) ved å bli rød, kløende, stram og varm.

Små barn har generelt en mer sart og følsom hud enn voksne. Som et resultat, vil babyhud i større grad kunne reagere på både indre og ytre faktorer enn huden hos voksne.

Man kan heldigvis leve godt med en sensitiv hudtype ved å eliminere det som gjør at huden reagerer. Har du opplevd å få utslett av vaskemiddel? Mange kan reagere på parfyme eller andre ingredienser i tøyvaskemidler, og da vil det hjelpe å gå over til milde og hudvennlige alternativer. Babytøy bør vaskes med parfymefritt vaskemiddel, som Blenda Sensitiv, for å hindre plager og allergi.

Vaskemiddel uten parfyme

Blenda Sensitiv er utviklet spesielt for sensitiv hud. Våre vaskemidler er dermatologisk testet på sensitiv hud og dokumentert mild mot huden. Vaskepulveret vårt er miljømerket med Svanen.

Alle Blenda-produkter er:

 • Uten parfyme og fargestoffer
 • Fritt for unødvendige kjemikalier
 • Anbefalt av Asthma Allergy Nordic
 • Effektiv mot flekker

Blenda Sensitive vasker tøyet helt rent, og kan skilte med et vaskeresultat i toppklassen. Blenda er kanskje mild mot huden – men ikke mot flekkene. Våre tøyvaskemidler kan derfor trygt brukes for å få all klesvask ren – også dersom du ikke er plaget med ømfintlig hud.

Tenk på dette når du skal kjøpe og vaske klær

 • Bruk myke bomullsklær innerst mot huden om du sliter med sensitiv hud og kløe.
 • Velg klær med løs passform og som er behagelige på.
 • Klipp av kløende vaskelapper, og unngå å kjøpe klær med for mange sømmer.
 • Unngå å kle på deg for mye. En sensitiv hud kan reagere hvis den blir svett og klam.
 • Velg vaskemiddel uten parfyme når du skal vaske klær til baby.
 • Sjekk at vaskemaskinen er ren, rens den regelmessig og sørg for å kjøre en kokvask innimellom for å forebygge bakterievekst.
 • Vask tøy som tåler det, som håndklær og sengetøy, på minst 60 grader for å bli kvitt midd.
 • Kjør en ekstra skylling etter hver vask for å være sikker på at alle vaskemidler blir skylt godt nok ut av klærne. Velg eventuelt Blenda Sensitiv flytende vaskemiddel. Den skylles lett ut av tøyet slik at klærne blir rene uten at du trenger å irritere deg over ømfintlig hud som klør.
 • Tørk klærne i tørketrommel eller bruk en tøymykner uten parfyme, som Blenda Sensitiv Tøymykner, for å gjøre plaggene myke og gode igjen.

Flere vasketips fra Blenda: