Slik bør du vaske barnetøy

Små barn har ofte en sart hud som er sårbar mot sterke vaske- og skyllemidler. Derfor har vi laget en liten huskeliste til hva du bør tenke på når du skal vaske tøyet til de minste i familien.

Nyvasket barnetøy.

Det er flere ting å ta hensyn til når du skal vaske barnetøy. De blir gjerne tilgriset med flekker som det kan være vanskelig å bli kvitt. Samtidig kan den sarte barnehuden reagere på vaskemidler med kløe og utslett. Heldigvis finnes det milde produkter som Blenda, som er tøff mot flekkene og uten parfyme.

Dette bør du tenke på når du skal vaske barnetøy

  1. Helt nytt tøy, særlig undertøy og sengetøy, bør vaskes før bruk for å fjerne eventuelle rester fra etterbehandlingen av tekstilene. Nye klær kan av og til inneholde stoffer som de minste kan reagere på, så for å være på den sikre siden kan en runde i vaskemaskinen være lurt. Dette er spesielt viktig når det gjelder tøy til spedbarn og barn.
  2. For sikkerhets skyld kan du følge et råd som mange leger og helsesøstre anbefaler: Å la barn med eksem og ømfintlig hud bruke klær av hvit eller utvasket bomull innerst mot huden.
  3. Doser tøyvaskemiddelet riktig! Bruk verken for lite eller for mye. Ved overdosering er det risiko for såperester i tøyet og ved underdosering blir ikke tøyet ordentlig rent.
  4. De nye vaskemaskinene har i dag et lavt vannforbruk. Still maskinen på ekstra skylling hvis noen i familien har sart hud.
  5. Oppbevar alltid vaskemidler og andre midler utilgjengelig for barn.

Fjerne flekker fra barnetøy

Barn har lett for å søle og sette flekker på klær og tekstiler. Mange flekker går av i vask, men enkelte ganger må vi ty til forbehandling for å fjerne flekkene.

  1. Fjern løst smuss. Tyggegummi og stearin kan legges i fryseren før du fjerner det.
  2. Hell litt Blenda Sensitiv Flytende rett på flekken.
  3. La middelet virke i inntil 30 min.
  4. Vask deretter etter tøyets vaskeanvisning i vaskemaskinen.

Lurer du på hvordan du vasker ulike flekker, kan du sjekke vårt flekkbibliotek.

Flere gode vasketips fra Blenda: